POTETSORTER SOM PAKKES HOS SUNNDALSPOTET AS
Tidlig
RUTT
Poteten er middels melen og egnet til matpotet da den både er lett og skrelle i tillegg til at den ikke går lett i stykker. Den brukes også til industriell produksjon (skrelling og pommes frites). Rutt er middels store knoller med oval form med relativt grunne grohull. Den har rødt skall og lys gult kjøtt.
Lager
ASTERIX
Poteten er relativt kokefast og er egnet som matpotet. Den er både lett å koke og lett å skrelle, og brukes også i industriell produksjon (skrelling/sous vide og pommes frites). Asterix er middels til store og jevne knoller med avlang form og grunne grohull. Den har rødt skall og lys gult kjøtt.
Lager
KERRS PINK
Poteten er melen og er egnet til matpotet i formretter, bakverk, gryteretter og som bakepotet. Den er også godt egnet til brun lapskaus der man jevner med poteter. Kerrs pink bør kokes forsiktig (kok 15 min + trekking), med skallet på for å forhindre sprekking. Den er middels til store knoller med tverroval form og dype grohull. De har et svakt rødlig skall og hvitt kjøtt.
Lager
MANDEL
Poteten er en melen gourmetpotet og er egnet direkte som matpotet, og i både bakst og potetmos. Mandel må kokes forsiktig (5 min + 7-8 minutter trekk før damping). Den er også egnet til industriell produksjon av chips. Mandel er store knoller med meget lang 'mandelform' og med grunne grohull. Den har hvitt skall og gult kjøtt.
Tekst og bilder lånt med tillatelse av NORGRO