top of page

POTETSORTER SOM PAKKES HOS SUNNDALSPOTET AS

Potetsorter som pakkes av Sunndalspotet AS
Arielle  foto Steinar Johansen.jpg

Tidlig

ARIELLE

Poteten er kokefast og egnet som matpotet. Den brukes også i industriell produksjon  (skrelling/sous vide). Arielle er middels store knoller med grunne grohull. Den har gult skall og lys gult kjøtt.

celandine-nlr.jpg

Tidlig

CELANDINE

Poteten er kokefast og egnet som matpotet med delikatessekarakter. Celandine er små knoller med ovale til langoval form og med grunne groøyne. Den er kokefast, med gul skall og lys gult kjøtt.

SP logo2.JPG

Tidlig

COLOMBA

Poteten er kokefast og egnet som matpotet. Den brukes også i industriell produksjon (skrelling/sous vide). Colomba er middels til store rund/ovale knoller med grunne grohull. Den har gult skall og  gult kjøtt.

Erika nlr.jpg

Tidlig

ERIKA

Poteten er kokefast og egnet som matpotet med delikatessekarakter. Erika er små knoller med  langoval form og med grunne groøyne. Den har gult skall og gult kjøtt.

SP logo2.JPG

Tidlig

EVOLUTION

Poteten er relativt kokefast og egnet som mapotet. Evolution er middels til store knoller med langoval form og grunne grohull. Den har rødt skall og lys gult kjøtt.

hassel nlr.jpg

Tidlig

HASSEL

Poteten er relativt kokefast og egnet som matpotet. Hassel er middels store knoller med oval form og grunne grohull. Den har gult skall og lys gult kjøtt.

Juno nlr.jpg

Tidlig

JUNO

Poteten er middels melen og egnet som matpotet. Juno er store knoller med rund form og relativt dype grohull. Den har rødt skall og lys gult kjøtt.

Rutt nlr.jpg

Tidlig

RUTT

Poteten er middels melen og egnet til matpotet da den både er lett og skrelle i tillegg til at den ikke går lett i stykker. Den brukes også til industriell produksjon (skrelling og pommes frites). Rutt er middels store knoller med oval form med relativt grunne grohull. Den har rødt skall og lys gult kjøtt.

SP logo2.JPG

Tidlig

SOLIST

Poteten er egnet til direkte konsum og for skrelling/sous vide. Den er kokefast, med gult skall og lys gult kjøtt. Solist er middels til store knoller med rundoval form og med grunne grohull.

Asterix nlr.jpg

Lager

ASTERIX

Poteten er relativt kokefast og er egnet som matpotet. Den er både lett å koke og lett å skrelle, og brukes også i industriell produksjon (skrelling/sous vide og pommes frites). Asterix er middels til store og jevne knoller med avlang form og grunne grohull. Den har rødt skall og lys gult kjøtt. 

SP logo2.JPG

Lager

ALIZEE

Poteten er kokefast til middels melen, og er egnet som matpotet. Alizee er middels til store knoller med oval form og grunne groøyne. Den har gult skall og gul kjøttfarge.

beate nlr.jpg

Lager

BEATE

Poteten er middels melen og er egnet som matpotet. Den koker ikke i stykker, og brukes også til industriell produksjon (pommes frites og skrelling/sous vide). Beate  er middels store og noe ujevne knoller, med oval form og grunn grohull. Den har svakt rødlig skall og hvitt kjøtt.

Fakse nlr.jpg

Lager

FAKSE

Poteten er  relativt kokefast og er egnet til matpotet og brukes også til industriell produksjon (skrelling/sous vide). Fakse er middels store knoller med oval form og grunne grohull. Den har gult skall og lys gult kjøtt.

Folva nlr.jpg

Lager

FOLVA

Poteten er kokefast og er egnet til matpotet i potetsalat, for koking uten skall og til baking. Den brukes også til industriell produksjon (skrelling/sous vide). Folva er middels store knoller med oval/rundoval form med grunne grohull. Den har gult skall og lys gult kjøtt.

Kerrs Pink nlr.jpg

Lager

KERRS PINK

Poteten er melen og er egnet til matpotet i formretter, bakverk, gryteretter og som bakepotet. Den er også godt egnet til brun lapskaus der man jevner med poteter. Kerrs pink bør kokes forsiktig (kok 15 min + trekking), med skallet på for å forhindre sprekking. Den er middels til store knoller med tverroval form og dype grohull. De har et svakt rødlig skall og hvitt kjøtt. 

Laila nlr.jpg

Lager

LAILA

Poteten er middels melen og er egnet til matpotet. Den er også egnet til industriell produksjon (pommes frites, tidlig i sesongen). Laila er middels til store knoller med langoval form og grunne grohull. Den har rødt skall og lys gult kjøtt.

mandel nlr.jpg

Lager

MANDEL

Poteten er en melen gourmetpotet og er egnet direkte som matpotet, og i både bakst og potetmos. Mandel må kokes forsiktig (5 min + 7-8 minutter trekk før damping). Den er også egnet til industriell produksjon av chips. Mandel er store knoller med meget lang 'mandelform' og med grunne grohull. Den har hvitt skall og gult kjøtt.

nansen nlr.jpg

Lager

NANSEN

Poteten er kokefast til middels melen og er egnet som matpotet og for industriell produksjon (skrelling/sous vide). Nansen er middels store jevne knoller med rundoval form og grunne grohull. Den har rødt skall og gul kjøttfarge.

Pimpernel nlr.jpg

Lager

PIMPERNELL

Poteten er melen og egnet som matpotet pågrunn av kraftig potetsmak og gode kokeegenskaper. Den bør kokes forsiktig (15 min + trekking)  med skallet på for å forhindre sprekking. Pimpernel er store knoller med langoval form og grunne grohull. Den har dyp rødt skall og gult kjøtt.

Asterix
Kerrs Pink
Mandel
Pimpernell
Rutt
Folva
Laila
Beate

Tekst og bilder lånt med tillatelse av NORGRO

bottom of page